Реч директора


Поштовани средњошколци,

Прва прекретница у вашим животима је одабир средње школе, која је водич ка успешном академском животу и професионалном раду. Одабир квалитетне образовне установе сматра се првим мудрим кораком на дугом путу професионалне оријентације.

Наша школа пружа квалитетно знање, посвећеност ученику, савремене високо-технолошке алате, академски приступ у настави. Ученик у УШЋУ је особа према којој се опходимо са поштовањем и уважавањем. У школи се негује изузетност, проактивност, смисленост и узајамно поштовање. Критеријуми који су прописани за упис везани су за потребе ученика да критички мисле, логички процењују, перманентно уче и усавршавају се. Идеја је да учимо заједно, те да вас у том важном процесу сазревања и одрастања не ометају и не спутавају негативне и ометајуће појаве савременог друштва. Жеља нам је да безбрижно, обезбеђени нашом бригом и будним оком, стигнете до својих циљева и постанете наша препорука за будуће полазнике, као успешни и угледни грађани света.

Родитељима наших ђака поручујем да се према њиховој деци опходимо са уважавањем, заштитнички и менторски.

Наша максима је: ,,Мудрост је стечена категорија, која се твори знањем, промишљањем и радозналошћу.

Предност Средње школе УШЋЕ су образовни кадрови који су у савременом друштву препознати као тражени и квалитетно вредновани. По завршетку наше школе, у истом смеру и маниру, ђаци могу да се определе за студирање у нашем<б> Интегрисаном образовном систему, у средини која им је већ позната, на истоветним смеровима и са професорима у чијем окружењу су завршили средњу школу.

И за крај, пажљиво креирајте своју будућност, чије је полазиште - квалитетно школовање!

Професор др Милева Павловић

Српски