Đački aktivizam i individualizam

Đački aktivizam i individualizam
30. novembar 2017. godine

Vizija Srednje škole UŠĆE jeste intelektualni razvoj i individualni napredak naših učenika. U savremenom okruženju, naši učenici, na osnovu sopstvenih interesovanja i potreba, svakodnevno učestvuju u realizaciji časova. Viziju naše škole upravo potvrđuju ogledni časovi. Tada učenici drže uvodne delove časova, ponekad i cele časove. Potom nastavnici, svako iz svoje oblasti, zajedno sa učenicima adekvatno analiziraju temu časa.

Tako je bilo i danas. Učenica prvog razreda, Milica Krstović, izrazila je želju da, povodom Međunarodnog dana borbe protiv trgovine krznom ( 29. novembar ), održi kratko predavanje o ovom velikom problemu. Dokazala je da je pravi zastupnik borbe protiv zloupotrebe životinja. Nakon njene prezentacije predmetni profesori ekologije, biologije i geografije pojasnili su globalni i veoma delikatni problem trgovine krznom, kao i svih pratećih dešavanja u vezi sa ekonomijom i osiromašenjem biodiverziteta- područja sa kojih se najčešće vrši trgovina krznom. Ovom prilikom ukazali su na sve veću potrebu upotrebe savremenih, prirodnih i ekološki prihvatljivih materijala u modnoj industriji, kao i prirodne kozmetike i ekoloških sredstava za održavanje lične i kućne higijene.

Učenici su došli do zaključka da ono što je marketinški prikazano kao kvalitetno i ekonomski poželjno ima adekvatnu alternativu, koja je dostupna, prirodna, zdrava i najbitnije-društveno prihvatljiva.

Srpski