E-учење у Средњој школи УШЋЕ

Средња школа УШЋЕ својим ученицима нуди више могућности у вези са наставом, а због којих се као школа издваја у односу на друге средње школе.

У настави ђаци користе електронску таблу, електронску ђачку књижицу, електронски материјал, електронску библиотеку и таблет рачунаре, које користе као наставно средство на часовима- за учење, проверу знања, рекапитулацију градива са претходног часа, гледање емисија и филмова у вези са школским градивом, читање стручне литературе…

Настава се снима ( аудио снимак, видео снимак, ПоwерПоинт презентација ), а предавања професора преносе се у ђачку електронску књижицу, одакле их сваки ученик може поново прегледати и утврдити градиво. Уколико је ученик одсутан из школе, увек је у могућности да буде у току са градивом које се обрађивало на часу.

Е-учење омогућава ученицима редовно праћење наставе и у ванредним околностима, као што је тренутно епидемија вируса Цовид-19. У циљу очувања здравља ученика и наставника и остваривања права ученика на образовање, а на основу препоруке Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Средња школа УШЋЕ прешла је на онлајн наставу 16. марта 2020. године.

Трудићемо се да континуирано пратимо иновације у настави, како бисмо оправдали поверење родитеља, али и ученика.

Српски