Gostujuće predavanje Značaj sporta za razvoj mladih ljudi prof.dr Dragana Rajevića

Učenici naše Srednje pravno-ekonomske škole imali su zadovoljstvo da im današnji motivacioni čas održi prof. dr Dragan Rajević.

Prof. Rajević danas je ugledni profesor na Fakultetu za poslovne studije i pravo u Beogradu, na predmetu Marketing, a davne 1972. godine na Juniorskom evropskom prvenstvu u vaterpolu bio je proglašen za najboljeg golmana Evrope. Karijeru aktivnog sportiste zamenio je priznatom karijerom vaterpolo sudije, a danas je i zvanični delegat Evropske vaterpolo federacije.
Današnje predavanje bilo je posvećeno zanimljivim pričama i anegdotama sa poslednjih Olimpijskih igara održanih u Brazilu. Takođe, učenici su kroz niz primera mogli da uvide važnost bavljenja sportom, ali sa naglaskom na to da obrazovanje nikako ne sme ostati po strani.

Prof. Rajević je ovom prilikom izjavio: „Karijera se ne može graditi samo na sportu i uvek morate raditi na svome obrazovanju, jer bez škole ste u mraku“.

Mi se nadamo da će ovo predavanje služiti našim učenicima u daljem obrazovanju, ali i u profesionalnom bavljenju sportom.
Srpski