Interkulturalna saradnja-sticanje novih prijateljstava

Interkulturalna saradnja-sticanje novih prijateljstava

 Sa željom da uspostavimo saradnju i sa drugim školama, ali i da stičemo nova prijateljstva, ne samo u okviru naše Srbije, već i van njenih granica, ugostili smo i upoznali učenike i nastavnike iz Grčke.

 Naši novi prijatelji dolaze iz grada Velestina, iz poznate oblasti Tesalije, a pohađaju srednju školu General high school of Velestino ( Geniko Likio Velestinou ). Danas su imali priliku da se upoznaju sa radom Integrisanog obrazovnog sistema za društvene i prirodne nauke.

Srednja škola UŠĆE se u ovom sistemu nalazi na sredini, prekretnici obrazovnog ciklusa. Upravo zato sebe vidimo kao najbitniji faktor u odrastanju, sazrevanju i usmeravanju života mladih ljudi.

U to su se uverili i naši današnji gosti, izrazivši nam iskrene čestitke i želju da održimo kvalitet nastave i rada sa mladim ljudima, kakav je i do sada bio.

Naši učenici i profesori su na lep način predstavili Srednju školu UŠĆE, dogovorivši se da se sledeći put vidimo u njihovoj školi i upoznamo sa osobenostima grčkog sistema obrazovanja.

 

Zahvaljujemo se našim gostima- učenicima i nastavnicima iz Grčke i radujemo se novom susretu.

Srpski