Osvojili smo prestižno priznanje

Osvajanje prestizne nagrade

OSVOJILI SMO PRESTIŽNO PRIZNANJE NA KONKURSU EVROPSKE UNIJE U SRBIJI

Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji raspisala je Konkurs za srednjoškolske radove, gde je naša škola učestvovala u kategoriji Foto-radovi i foto-reportaže. Naše učenice Sara, Kristina i Nevena, zajedno sa svojom nastavnicom Danielom Kuzmanović, vredno su prionule na rad. Koristile su svaki trenutak da objektivom fotoparata i mobilnog telefona uhvate zrak sunca,  svaki talas i pokret na evropskoj, a našoj, reci Dunav.

Tako je nastao set od 26 fotografija, pod nazivom Na lepom plavom Dunavu, koji su poslale na konkurs.  Iza njih i njihovog angažovanja stoji Srednja pravno-ekonomska škola i ceo Integrisani obrazovni sistem za društvene i prirodne nauke. Na 26 fotogafija Dunav je na trenutak zaustavljen u našem lepom gradu, Beogradu, a već sledećeg trenutka,  otišao je put  Crnog mora. Ti zabeleženi trenuci na fotografijama su nam i doneli prestižno priznanje.


Konkurencija je bila jaka. Na konkurs su se prijavile 164 srednje škole iz cele Srbije. Komisija, sastavljena od uglednih novinara, profesionalnih fotografa i stručnjaka za obrazovanje, nesumnjivo je imala izuzetno težak zadatak – da izabere najbolje. Upravo u takvoj konkurenciji, danas, posle dva meseca nestrpljenja i iščekivanja, stigao je rezultat konkursa sa obaveštenjem: ,,Čestitamo, nagrađeni ste u kategoriji Foto-radovi i foto-reportaže

 

Osvojena nagrada na konkursu je put u prelepe evropske gradove – Ljubljanu, Beč i Budimpeštu. Na ovo putovanje učenice i njihova mentorka će se otisnuti 9. maja na Dan Evrope.


Obaveštenje od strane koordinatora projekta Evropski dnevnik

Vezana vest: Izložba fotografija „Na lepom plavom Dunavu“ 

Srpski