Poseta Muzeju vazduhoplovstva

Za kraj školske 2016/2017. godine, 19. juna 2017. godine učenici naše Srednje škole UŠĆE su posetili Muzej vazduhoplovstva na Aerodromu Nikola Tesla Beograd.

Muzej je izuzetno bogate postavke, kroz koju nas je proveo naš domaćin, kustos Muzeja. Pre početka obilaska stalne postavke, domaćin nam je priredio projekciju kratkog dokumentarnog filma o akrobacijama borbenih aviona širom sveta. Puni izuzetnih utisaka krenuli smo u obilazak Muzeja.

Ispred nas su „proletali“ avioni različitih generacija, tipova i namena. Domaćin nam je sa ponosom pokazao i ispričao izuzetno interesantne priče i anegdote koje prate istoriju svakog modela aviona. Zadovoljstvo je videti jedan od dva u svetu sačuvana aviona, a danas u vlasništvu našeg muzeja, ili videti prvi domaći avion na mlazni pogon.

Videli smo i ostatke oborenih aviona i bespilotnih letilica iz perioda NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije 1999. godine.

Po završetku obilaska, učenici su imali i priliku da uđu i sednu u jedan od eksponata, i da bar na trenutak osete – kako je to biti pilot.

Od  1. septembra 2017. godine nastavljamo naše aktivnosti, a do tada želimo lep raspust našim učenicima.

Srpski