Posete naših učenika gostujućim predavanjima

Posete naših učenika gostujućim predavanjima

 

Učenici Srednje škole UŠĆE iz Beograda više puta su prisustvovali gostujućim predavanjima, koje organizuje Fakultet za poslovne studije i pravo, deo Integrisanog obrazovnog sistema, kome pripada i naša srednja škola.

Zašto vodimo učenike na ova predavanja? Prednosti ovakvih predavanja su višestruke. Do sada su imali priliku da čuju eminentne stručnjake iz različitih oblasti: kulture, sporta, menadžmenta, diplomatije, bezbednosti, ekologije i zaštite životne sredine

Mislimo da je važno da učenici izađu iz učionice i saznaju dosta toga o nečemu što prevazilazi okvire gradiva koje se obrađuje u srednjoj školi. Većina informacija koje su stekli na tim predavanjima nije baš tako dostupna jednom prosečnom srednjoškolcu, tako da možemo slobodno da kažemo da nam je bila čast što smo bili deo tih događaja.

Nakon tih predavanja iz svečane sale naših fakulteta izlaze bogatiji za još jedno iskustvo. Postepeno shvataju šta znači biti akademski građanin, pojedinac bogate opšte kulture, ali i građanin sveta.

Tako su i 22.novembra 2017. godine prisustvovali motivacionom predavanju Maura Sweeney, američke novinarke, advokata i uspešne menadžerke. Ova uspešna poslovna žena i bivša korporativna menadžerka dotakla se mnogobrojnih tema iz oblasti preduzetništva, liderstva, komunikacije, psihologije uspeha…

Njen motivacioni govor trebalo bi da podstakne mlade ljude, buduće lidere, da probude svoj istraživački duh, kako bi se poslovno ostvarili i bili srećni i ispunjeni.

Ovo predavanje veoma je značajno za naše učenike, jer su upravo oni ti koji će kroz nekoliko godina postati uvaženi akademski građani našeg društva.

Sa nestrpljenjem očekujemo sledeće predavanje, a gospođi Sweeney se najljubaznije zahvaljujemo na današnjoj poseti i izuzetnom motivacionom govoru.

Srpski