Srednja škola UŠĆE dobila prestižno priznanje – Zelenu zastavu eko-škola

Srednja škola UŠĆE dobila prestižno priznanje – Zelenu zastavu eko-škola

Srednja škola UŠĆE, kao deo Integrisanog obrazovnog sistema za društvene i prirodne nauke, u okviru Sastanka eko-školskih koordinatora, bila je domaćin za preko 90 eko-škola iz cele Srbije. Ovom prilikom smo dobili međunarodno priznanje Zelena zastava – eko-škole i fakuteti.

Imali smo zadovoljstvo da ugostimo preko 120 gostiju, predstavnika predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola i fakulteta iz cele Srbije. Skup je otvorila gospođa Aleksandra Mladenović, predsednica organizacije Ambasadori održivog razvoja i životne sredine, a nakon toga sve prisutne je pozdravio osnivač IOS-a, prof. emeritus dr Života Radosavljević. Ovom prilikom upoznao je goste sa samo nekim detaljima iz života naših obrazovnih ustanova, sa posebnim osvrtom na ekološki pristup obrazovanju i način rada svih ustanova u okviru sistema.

U svečanom delu programa, gospođa prof. Anđelka Mihajlov, počasna predsednica organizacije, zaslužnim školama, među kojima je  i naš obrazovni sistem, dodelila je prestižno međunarodno priznanje u vidu dodeljenog sertifikata i Zelene zastave.

Dodeljeno priznanje dokaz je da su sve naše obrazovne ustanove podigle ekološku svest svih učenika i strudenata na vrlo visok nivo.

 

 

 

Srpski