Druga generacija učenika

Srednja škola UŠĆE

DRUGA GENERACIJA UČENIKA

1. septembar 2017. godine

 

Današnji dan, 1. septembar, dan kada škole ponovo otvaraju vrata svojim učenicima, Duško Radović bi započeo rečenicom: „ U pravoj, dobroj školi ne bi smelo ostati neregistrovano i neocenjeno ništa iza čega ne stoje ljubav, rad, znanje i uspesiˮ. Druga generacija učenika Srednje škole UŠĆE danas se okupila u svečanoj sali naše ustanove.

Učenicima je prof. dr Milan Radosavljević, u ime Integrisanog obrazovnog sistema za društvene i prirodne nauke, poželeo srdačnu dobrodošlicu. Iskrenim rečima poželeo im je mnogo sreće i poručio da će učenicima, pre svega, biti prijatelj i saveznik u borbi za osvajanje novih znanja. Nova generacija započela je četvorogodišnji olimpijski ciklus.

Nakon pozdravnih reči, učenici su sa svojim nastavnicima razmenili šaljive priče, podsećajući se događaja iz prethodne školske godine. Takođe, iskoristili su priliku da se pohvale putovanjima za vreme raspusta. Sunca i lepog vremena bilo je na pretek, a druženja i ljubavi nikad dosta.

Nastavnici su svojim učenicima poželeli uspešnu školsku godinu, a neko je šaljivo citirao spomenutog Duška Radovića rečima: „ Deco, možete misliti kakav je život, kada je od kolevke pa do groba najlepše đačko doba.ˮ

Rastali smo se u dobrom raspoloženju, a već od ponedeljka vraćamo se školskoj klupi i marljivom učenju.

Srpski