Poseta učenika OŠ Vuk Karadžić iz Surčina

Poseta učenika OŠ Vuk Karadžić iz Surčina

Poseta učenika Osnovne škole Vuk Karadžić iz Surčina Srednjoj školi UŠĆE

Učenici osmih razreda Osnovne škole Vuk Karadžić  iz Surčina posetili su 30. marta 2017. godine Srednju školu UŠĆE.

Došavši nam u goste, zajedno sa nastavnicima, stručnom službom i direktorom škole, učenici su pokazali veliko interesovanje za različite smerove-profile naše srednje  škole. Dobrodošlicu im je poželeo prof.dr Života Radosavljević, koji im je nakon toga ukazao na važnost pravilnog izbora njihovog budućeg zanimanja, naglasivši i to da je sada pravo vreme da izaberu u kom pravcu će ići njihovo dalje obrazovanje.

Učenicima je takođe predočena i mogućnost daljeg nastavka školovanja na fakultetima IOS-a, pod povoljnijim uslovima u pogledu visine školarine. Direktorka škole, Krstina Reko Stanković, upoznala je učenike sa kompletnom organizacijom i načinom rada škole.

Psiholog Srednje škole UŠĆE, Samanta Okovacki, održala je učenicima Osnovne škole Vuk Karadžić ,  predavanje Izaberi zanimanje za svoju budućnost. Učenici su s pažnjom ispratili predavanje i aktivno učestvovali u diskusiji.

Učenici su, takođe, mogli da se informišu kod profesora stručnih predmeta o mogućnostima za zaposlenje nakon što završe odabrani smer. U Surčin su se, nadamo se, vratili sa lepim utiscima.

Ovom prilikom se još jednom zahvaljujemo Upravi i učenicima Osnovne škole Vuk Karadžić na poseti, uz napomenu da su u našoj školi uvek dobrodošli. Ovo je lep primer saradnje državne osnovne škole i privatne srednje škole.

Srpski