Predstava Boing -boing u Zvezdara teatru

Predstava Boing -boing u Zvezdara teatru

29.10.2017 godine

Ovu školsku nedelju, učenici naše škole, zavšili su odlaskom u pozorište Zvezdara teatar i gledanjem komedije Boing-boing, pisca Marka Kamoletija. Ova predstava je hit komedija 60-ih godina 20. veka , a njeno prvo izvođenje bilo je u Londonu i Parizu.

Ovaj pozorišni komad premijerno je izveden više od 200 puta, a snimlјena su i četiri istoimena filma, od kojih je najpoznatiji sa Džeri Luisom i Toni Kertisom u glavnim ulogama. Oživlјavanje duha Pariza, šezdesetih godina prošlog veka, predstavi daje poseban stil i duh vremena, vremena velikih promena: pojave hipi pokreta, rušenja seksističkih i rasističkih tabua, razvitka televizije i pop kulture.

U domaćem izvođenju predstave Boing-boing, u režiji Predraga Stojmenovića, glavnu ulogu-pilota Bernarda, glumi Radovan Vujović, a ostale sporedne uloge igraju savremeni, mladi i veoma popularni glumci: Jelena Gavrilović, Viktor Savić, Nada Macanković, Branka Tomović i Marina Vodeničar.

U ambijentu Zvezdara teatra učenici, sa svojim nastavnicima, proveli su prijatno nedeljno posle podne. Spremni za novu školsku nedelju, šaljemo vam pozdrave.

Srpski