Šesta naučno-stručna konferencija pod nazivom „Održivi razvoj i zaštita voda (pravo, ekonomija i menadžment)“

Šesta naučno-stručna konferencija pod nazivom „Održivi razvoj i zaštita voda (pravo, ekonomija i menadžment)“

 

U petak 14.oktobra u prostorijama Fakulteta za poslovne studije i pravo održana je Šesta naučno-stručna konferencija pod nazivom „Održivi razvoj i zaštita voda (pravo, ekonomija i menadžment)“, koji organizuju Fakultet za poslovne studije i pravo, i Fakultet za informacione tehnologije i inženjerstvo, Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ iz Beograda.
Na prethodnih 5 konferencija objavljeno je 116 radova, a ove godine će biti objavljeno preko 40 radova.
Po otvaranju konferencije i uvodne reči Dekana Fakulteta za poslovne studije i pravo prof. dr Milana Radosavljevića, usledilo je obraćanje partnera iz inostranstva i prigodan program učenica Srednje škole UŠĆE iz Beograda – na temu zaštita voda, a potom i izlaganje plenarnih radova.

 

U realizaciji i organizaciji ovogodišnje konferencije svoju podršku su pružile relevantne domaće i međunarodne institucije kao što su: SUPERLAB iz Beograda (sponzor konferencije), Biznis akademija Smilevski, iz Republike Severne Makedonije, Međunarodna Savska Komisija, iz Republike Hrvatske, Međunarodna komisija za očuvanje reke Dunav (ICPDR), iz Austrije, Agencija za zaštitu životne sredine.


Srpski