Naučno-stručni skup SAVREMENI IZAZOVI U OČUVANJU VODA

Učenici Srednje škole UŠĆE su u petak 16. oktobra 2020. godine aktivno učestvovali i prisustvovali Četvrtom naučno-stručnom skupu sa međunarodnim učešćem „SAVREMENI IZAZOVI U OČUVANJU VODA“ koji je održan u prostorijama Fakulteta – osnivači naše škole.

Najbitnije učešće na skupu su uzele dve učenice naše škole – Milica Markuš i Nikolija Ljubinković, koje su vršile akreditacije učesnika i svima im poželele dobrodošlicu na Skup.
Značaj ovog skupa je što se saznanja sa istog mogu koristiti i u drugim državama, pa i kada su u pitanju lokalne sredine, a specifičnost ovog je što integriše: tehnološke, informacione, ekonomske, pravne, upravljačke, bezbednosne i druge struke u davanju kompetentnog odgovora na izazove pred kojim se danas svet nalazi.

Fakulteti se već pripremaju za nerednu godinu i Peti naučno stručni skup 2021. godine, a mi, kao deo Integrisanog obrazovnog sistema za društvene i prirodne nauke, jedva čekamo da ponovo uzmemo prva mesta u publici i tako iz jedne druge perspektive naučimo važnost očuvanja ovog prirodnog resursa.

Srpski