Научно-стручни скуп САВРЕМЕНИ ИЗАЗОВИ У ОЧУВАЊУ ВОДА

Ученици Средње школе УШЋЕ су у петак 16. октобра 2020. године активно учествовали и присуствовали Четвртом научно-стручном скупу са међународним учешћем „САВРЕМЕНИ ИЗАЗОВИ У ОЧУВАЊУ ВОДА“ који је одржан у просторијама Факултета – оснивачи наше школе.

Најбитније учешће на скупу су узеле две ученице наше школе – Милица Маркуш и Николија Љубинковић, које су вршиле акредитације учесника и свима им пожелеле добродошлицу на Скуп.
Значај овог скупа је што се сазнања са истог могу користити и у другим државама, па и када су у питању локалне средине, а специфичност овог је што интегрише: технолошке, информационе, економске, правне, управљачке, безбедносне и друге струке у давању компетентног одговора на изазове пред којим се данас свет налази.

Факултети се већ припремају за нередну годину и Пети научно стручни скуп 2021. године, а ми, као део Интегрисаног образовног система за друштвене и природне науке, једва чекамо да поново узмемо прва места у публици и тако из једне друге перспективе научимо важност очувања овог природног ресурса.

Српски