Poseta učenika pozorištu

Poseta učenika pozorištu

,, Uzimajući ga u njegovom najpotpunijem i najizrazitijem vidu, poluintelektualac je čovek koji je uredno, pa možda čak i s vrlo dobrim uspehom svršio školu, ali u pogledu kulturnog obrazovanja i moralnog vaspitanja nije stekao skoro ništa. Bilo usled njegove urođene nesposobnosti ili zbog mana školskog sistema, on nije dobio podstreka za duhovno samorazvijanje. On uopšte duhovne vrednosti ne razume i ne ceni. On sve ceni prema tome, koliko šta doprinosi uspehu u životu, a uspeh uzima u čaršijskom smislu, dakle, sasvim materijalistički”, napisao je Slobodan Jovanović, istaknuti srpski pravnik, istoričar, književnik i političar.

Ovaj citat najbolje objašnjava zašto toliko često vodimo učenike Srednje škole UŠĆE u pozorište. Važno nam je da kada iz naše škole izađu ne steknu samo stručno znanje, već i opštu kulturu i socijalne veštine, što će im omogućiti da budu kvalitetni i reprezentativni članovi društva.

Baš zbog toga smo 30.11.2017. godine opet bili u pozorištu. Nakon odgledane predstave Sviraj to ponovo Sem, Beogradskog dramskog pozorišta, učenici su iz sale izašli zadovoljni, ali i bogatiji za još jedno iskustvo. Saznali su da je Vudi Alen, autor ovog komada, jedan od najpriznatijih, ali i najkontraverznijih američkih savremenih umetnika; višestruko nagrađivan filmski i pozorišni reditelj, ali i glumac, pisac, muzičar i dramaturg.

Vidimo se uskoro na nekoj drugoj zanimljivoj predstavi…

 

Srpski