Gostujuće predavanje Brazil – danas i sutra

U okviru redovnih nastavnih aktivnosti fakulteta članica Integrisanog obrazovnog sistema u Beogradu, učenici Srednje pravno-ekonomske škole imali su priliku da prisustvuju predavanju, koje je održala opunomoćena ambasadorka Federativne Republike Brazil, njena ekselencija - gospođa Isabela Cristina de Azevedo Heyvaert, 8. decembra 2016. godine. Tema gostujućeg predavanja je bila Brazil – danas i sutra.

Na ovom izuzetno zanimljivom predavanju obojenim duhom Brazila, mirisom kafe i ritmom sambe, naši učenici su mogli da čuju detalje iz ekonomije, kulture i istorije. Poseban akcenat na predavanju stavljen je na dosadašnji, ali i budući razvoj odnosa dve prijateljske zemlje, Srbije i Brazila.
Učenici su pokazali veliko interesovanje da se i lično upoznaju sa našom gošćom ambasadorkom i bili su slobodni da joj postave nekoliko pitanja vezanih za sport, muziku i prelepu raznovrsnu prirodu Brazila, na koja je ona sa velikim zadovoljstvom i odgovorila. Još jednom se zahvaljujemo njenoj ekselenciji - gospođi Isabeli Cristini de Azevedo Heyvaert na održanom predavanju i vremenu nakon predavanja, koje je posvetila našim učenicima za odgovore na njihova pitanja.
Srpski