Ogledni čas iz Engleskog jezika i Savremene poslovne korespondencije

Ogledni čas iz Engleskog jezika i Savremene poslovne korespondencije (Poslovne i službene korespondencije)
Pisanje radne biografije (CV-ja)
1.11.2017.

Radna biografija (CV) prvi je kontakt potencijalnog kandidata sa poslodavcem, pa je zato vrlo važno kako biografija izgleda i kakvog je sadržaja. Upravo to su profesori iz Srednje škole UŠĆE,  na zajedničkom Oglednom času iz Engleskog jezika i Savremene poslovne korespondencije ( Poslovne i službene korespondencije ), objašnjavali našim učenicima, naglasivši im da dobro napisan CV ima ulogu da ubedi poslodavca da ih pozove na intervju za posao.

Slikovito su im opisali da CV ima funkciju reklame- njihove reklame. Kao što ih reklama za neki proizvod navodi da ga kupe ili ne, tako i CV ima tu ulogu.

U toku časa učenici su, zajedno sa profesorima, pisali svoju radnu biografiju, kako na srpskom, tako i na engleskom jeziku, obraćajući pažnju na sve važne stavke koje bi CV trebalo da sadrži.

U skladu sa motom ,,MISLI VELIKO, učini bar malo – pokreni lavinu” učenici su upoznati i sa planom i programom Mladih istraživača Srbije i Volonterskim servisom Srbije, kojima je cilj, da promovisanjem volonterskog rada, podignu svest mladih o pravovremenom obrazovanju, razvijanju zdravih životnih navika, popularizuju naučno-istraživački rad i stvaralaštvo među mladima, kao i da doprinesu rešavanju problema u lokalnoj zajednici, boljem razumevanju naroda i kultura, prijateljstvu i miru.

Na času im je istaknuto koliko je važno da tokom svog školovanja učestvuju u volonterskim programima, je im je svako iskustvo odlična referenca u radnoj biografiji, koja im jednog dana može pomoći prilikom konkurisanja za posao.

Na nekim od narednih časova, u prisustvu Uprave škole, simuliraćemo razgovor za prijem u neki od atraktivnih volonterskih kampova, gde će se učenici predstaviti sa svojim radnim biografijama.

Srpski