Izložba fotografija Na lepom plavom Dunavu

Ученице Средње правно-економске школе, Сара Маричић, Невена Петровић и Кристина Скалушевић, 23. фебруара 2017. године, имале су промоцију своје ауторске изложбе фотографија На лепом плавом Дунаву.

Učenice Srednje pravno-ekonomske škole, Sara Maričić, Nevena Petrović i Kristina Skalušević, 23. februara 2017. godine, imale su promociju svoje autorske izložbe fotografija Na lepom plavom Dunavu.

Izložba je postavljena u okviru naučnog skupa Savremeni problemi strategije i strategijskog menadžmenta, koji je organizovao Fakultet za poslovne studije i pravo u Beogradu. Fotografije prikazane na ovoj izložbi poslate su na Konkurs za srednjoškolske radove, koji organizuje delegacija Evropske unije.

Fotografije dočaravaju jedan dan na evropskoj reci – Dunavu, koja protiče kroz naš lepi grad – Beograd i prikazuju neraskidivu vezu čoveka i prirode. Sve je izgledalo bajkovito: voda koja teče i donosi nam duh Evrope na Balkan, slika reke koja će sa Balkana poneti svu lepotu i duh naših naroda, dalje, put Crnog mora. Naravno, tu su i ružne slike negativnog dejstva čoveka, koji živi sa rekom, ali je i zagađuje. Na fotografijama su i vekovni stanovnici obale Dunava – galebovi, patke, labudovi, kormorani, čaplje, žabe i drugi.

Učesnici skupa su pohvali rad i kreativnost naših učenica.

Srpski