Reč direktora


Poštovani srednjoškolci,

Prva prekretnica u vašim životima je odabir srednje škole, koja je vodič ka uspešnom akademskom životu i profesionalnom radu. Odabir kvalitetne obrazovne ustanove smatra se prvim mudrim korakom na dugom putu profesionalne orijentacije.

Naša škola pruža kvalitetno znanje, posvećenost učeniku, savremene visoko-tehnološke alate, akademski pristup u nastavi. Učenik u UŠĆU je osoba prema kojoj se ophodimo sa poštovanjem i uvažavanjem. U školi se neguje izuzetnost, proaktivnost, smislenost i uzajamno poštovanje. Kriterijumi koji su propisani za upis vezani su za potrebe učenika da kritički misle, logički procenjuju, permanentno uče i usavršavaju se. Ideja je da učimo zajedno, te da vas u tom važnom procesu sazrevanja i odrastanja ne ometaju i ne sputavaju negativne i ometajuće pojave savremenog društva. Želja nam je da bezbrižno, obezbeđeni našom brigom i budnim okom, stignete do svojih ciljeva i postanete naša preporuka za buduće polaznike, kao uspešni i ugledni građani sveta.

Roditeljima naših đaka poručujem da se prema njihovoj deci ophodimo sa uvažavanjem, zaštitnički i mentorski.

Naša maksima je: ,,Mudrost je stečena kategorija, koja se tvori znanjem, promišljanjem i radoznalošću.

Prednost Srednje škole UŠĆE su obrazovni kadrovi koji su u savremenom društvu prepoznati kao traženi i kvalitetno vrednovani. Po završetku naše škole, u istom smeru i maniru, đaci mogu da se opredele za studiranje u našem Integrisanom obrazovnom sistemu, u sredini koja im je već poznata, na istovetnim smerovima i sa profesorima u čijem okruženju su završili srednju školu.

I za kraj, pažljivo kreirajte svoju budućnost, čije je polazište - kvalitetno školovanje!

Srpski