Motivaciono predavanje Nataše Kovačević

Motivaciono predavanje Nataše Kovačević
8. novembar 2017. godine

Nataša Kovačević je mlada, hrabra dama, za koju možemo slobodno reći da je osoba koja širi pozitivnu energiju. Upravo ova dama je danas bila važan gost naših fakulteta i Srednje škole UŠĆE. Tako lepa i mila devojka, govorila je pred prisutnim đacima, studentima, profesorima i gostima o snazi njenog duha i mladosti.

Početkom septembra 2013. godine teška vest je pogodila srpsku javnost i Natašinu porodicu: „ Srpskoj košarkaškoj reprezentativki, Nataši Kovačević (18), nakon nesreće u Mađarskoj, amputirana je leva noga do kolena ˮ. Ovo jutro, koliko god tragično bilo za našu mladu košarkašicu, predstavljalo je početak nekog novog života. Treba pronaći reči koje bi bar približno opisale tadašnje stanje duha jedne mlade devojke.

Snaga mladosti i nepokorivog sportskog duha nam je danas održala pravo motivaciono predavanje-o mladosti, sportu i o energiji koja čuči u svakome od nas, ali je neotkrivena. Natašina nepokolebljivost i istrajnost nam je u toku ovog motivacionog predavanja pokazala da je potrebno da u sebi prepoznamo ko smo zaista i koliko možemo, koja i kolika snaga je u nama. Ona je upravo tu energiju, u mladim godinama, otkrila u sebi. Probala je da nam je prenese, da nam je prikaže.

Nataša je jednu devojčicu, u situaciji kada je kao i ona izgubila levu nogu, u cilju podrške i utehe, uz-pomoć pomalo crnohumorne poruke, ohrabrila: „ Sada imamo zajedničku stvar, dobro je da nikada nećemo moći da ustanemo na levu nogu !ˮ

Danas je Nataša ambasador FIBE i osnivač Fondacije Nataša Kovačević. Fondacija je osnovana sa željom da pomogne mladima da u sebi otkriju snagu i njom pobede zle sile koje im stoje na putu odrastanja i mladosti. Nakon posete našim obrazovnim ustanovama i mi smo potpisali Ugovor o donatorstvu sa njenom Fondacijom.

Učenici Srednje škole UŠĆE  su joj se, u ime svih prisutnih, zajedničkom fotografijom sa Natašom, zahvalili na poseti i inspirativnoj priči, koja će im sigurno pomoći u svim njihovim budućim problemima u životu. Radujemo se novom susretu sa Natašom i želimo joj sigurne korake na putu koji joj predstoji.

Srpski