Nastavna nedelja u Trsteniku (Dan prvi)

Nastavna nedelja u Trsteniku (Dan prvi)

Nastavna nedelja u Trsteniku
(Dan prvi)
13-17. novembra 2017. godine

Učenicima prvog razreda Srednje škole UŠĆE iz Beograda omogućeno je da u periodu od 13-17. novembra borave u Trsteniku, u izdvojenom odeljenju naše Srednje škole UŠĆE i tom prilikom uredno prate nastavu, zajedno sa učenicima iz Trstenika.

Da bi im boravak u Trsteniku bio što zanimljiviji, nakon održane nastave, učenicima je osmišljen bogat i zanimljiv program, koji će ih bliže upoznati sa okolinom Trstenika, znamenitostima i prirodnim lepotama koje ga okružuju.

Družeći se sa drugarima, prvog dana boravka, učenici naše srednje škole obišli su Dečje odmaralište Stanišinci, kao i jezero Selište na planini Goč, u blizini Vrnjačke Banje.

Odmaralište Stanišinci, kao i istoimeno malo planinsko selo, nalazi se na planini Goč, na 780 m nadmorske visine. Locirano je u centralnoj Srbiji, na 215 km od Beograda i 17 km od Vrnjačke Banje. Cela planina je obrasla bukovom i jelovom šumom, tako da su đaci uživali u prirodi, šetnji i čistom vazduhu.

Na Goču se nalazi i veštačko jezero Selište, prelepog izgleda i netaknute prirode. Potoci i rečice koji se nalaze u njegovom okruženju, bistra i prozirna voda, kao i šuma koja u potpunosti okružuje jezero, predstavljaju pravu malu bajkovitu sliku, u sred Srbije. Oko jezera se nalaze i obeležene staze za šetanje, a zabranjene su bilo kakve radnje koje mogu ugroziti čistoću vode, jer se njom snabdeva Vrnjačka Banja.

Nastaviće se …

Srpski