Simulacija intervjua za prijem u radni odnos

Simulacija intervjua za prijem u radni odnos

20/21.12.2017.

Zašto bismo zaposlili baš vas? Navedite tri reči koje vas opisuju? Šta je za vas najveći izazov? Da ne znate koliko imate godina, šta biste rekli koliko ste stari? Navedite mi jednu svoju manu i jednu svoju vrlinu? Kako podnosite autoritet? Kako se nosite sa pritiscima u radnom okruženju? Sve su to pitanja koja se najčešće postavljaju na intervjuima za prijem u radni odnos. Nimalo prijatna pitanja primoravaju kandidate da se snađu u trenutku, razmisle o svojim odgovorima, jer baš odgovori utiču na to ko ulazi u sledeći krug.

Upravo ta pitanja postavljana su učenicima Srednje škole UŠĆE na simulaciji razgovora za posao, koji je organizovan u okviru predmeta Savremena poslovna korespondencija/Poslovna i službena korespondencija. Neki đaci su se više snašli, neki manje, ali sve je to očekivano s obzirom na njihove godine i životno iskustvo.

Važno nam je bilo da osete kakva atmosfera može da vlada na tim razgovorima, da nauče da zastupaju i objasne svoju radnu biografiju koju su napisali, ali i da razmisle o nečemu što ih možda do tada niko nije pitao. Život je pred njima, mnogo toga treba da nauče i da prođu, a na nama, zaposlenima u Srednjoj školi UŠĆE, je da ih što bolje spremimo za ono što ih čeka kada iz škole izađu.

Vidimo se u drugom krugu…

Srpski