Učešće učenika na drugom naučno-stručnom skupu „Inženjerski menadžment u zaštiti vodnih resursa“

Učenici prvog i drugog razreda naše Srednje škole UŠĆE imali  čast i privilegiju da prisustvuju i učestvuju na Drugom naučno-stručnom skupu sa međunarodnim učešćem pod nazivom Inženjerski menadžement u zaštiti vodnih resursa koji su organizovali Fakultet za informacione tehnologije i inženjerstvo i Fakultet za poslovne studije i pravo.

Svojim prisustvom na skupu imali su mogućnost sa čuju i saznaju mnoge interesantne informacije iz oblasti ekonomije, prava, menadžmenta, hemije, biologije i informacionih terhnologija, a sve sa ciljem širenja ekološke svesti zaštite vodnih resursa.

Milica Vuković, Andrija Vučurović i Milica Krstović su dali poseban pečat konferenciji jer su pročitali odredbe Evropske povelje o vodi.

Skup je završen citatom našeg nobelovca Ive Andrića: Sve su Drine ovog sveta krive, nikada ih nećemo ispraviti, ali nikada ni ne smemo prestati da ih ispravljamo. Ova rečenica je našim učenicima ostavila poseban utisak jer nosi snažnu poruku o čovekovom uticaju na životnu sredinu, ali i našim naporima koje treba uložiti  da je sčuvamo za sebe i generacije koje dolaze.

 

Srpski